Brønshøjs første posthus blev oprettet den 1. juni 1908 i lejede lokaler i den nyopførte ejendom i Håbets Allé nr. 3.
Før den tid havde der været et brevsamlingssted hos købmanden på hjørnet af Frederikssundsvej og Håbets Allé. Men antallet af brevforsendelser voksede så markant, at der var behov for et egentligt posthus.

Brønshøjs første postmester hed Jacob Arnold Jørgensen, og han havde tjenestebolig i den samme ejendom på Håbets Allé nr. 3.
I februar 1911 lykkedes det posthuset at få oprettet et stempeludsalg og i marts 1913 en telegrafstation.
Posthusets hastige ekspansion fortæller sin egen historie om den befolkningsudvikling, som fandt sted i Brønshøj i de første årtier af 1900 tallet.
Fra starten i 1908 var der blot ansat en postmeter og et postbud. I 1923 beskæftigede posthuset 9 postbude, og i 1932 var personalet vokset til 27 ansatte, heraf et kontorpersonale på 4.

Fredag den 9. maj 1924 fandt et opsigtsvækkende røveri sted på postkontoret. En revolverbevæbnet mand trængte ind i ekspeditionslokalet, hvor han truede de to postekspedienter til at udlevere kassebeholdningen på 450 kr. (Søren Peder Sørensen)

Kilde: Nyt fra Lokalhistorien: Temanummer om post- og personbefordring. Svend Olsen. Nr. 27, december 1996. Udgivet af Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev.

Læs også om...

Håbets Allé 56: En syngende og talende Ford.

  En syngende og talende Ford (Håbets Allé 56).   Tidsskriftet Nordisk Motor Industri bragte i et nummer i begyndelsen af 1920’erne denne artikel om opfinder og vindskærmefabrikant  [ ... ]

Læs mere...
Håbets Alle 56 - Tilbageblik på min barn- og ungd...

Jeg kom til verden en varm sensommeraften i 1942. Mine første erindringer, som var i slutningen af krigen, oplevede jeg på Diakonissestiftelsen på Tuborg Vej, hvor jeg, som fortsat pattebarn, fulgt [ ... ]

Læs mere...
Håbets Alle 6. Kul og koks forretning

Brønshøjs ældste brændselsforretning blev grundlagt i 1916 på Håbets Allé nr. 6. Det var dengang, hvor der blev fyret med kul og koks i kakkelovnene. De fleste lejere i etageejendomme fik deres [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 23c,3.th. Fodboldspilleren Ole Madsen...

Indtil sin død i marts 2006 boede den berømte fodboldspiller Ole Madsen på Håbets Allé 23C,3.th. Ole Eduard Fischer Madsen – kendt som Ole Madsen – (21. december 1934 - 25. marts 2006) var e [ ... ]

Læs mere...
Andre artikler