Brønshøjs første posthus blev oprettet den 1. juni 1908 i lejede lokaler i den nyopførte ejendom i Håbets Allé nr. 3.
Før den tid havde der været et brevsamlingssted hos købmanden på hjørnet af Frederikssundsvej og Håbets Allé. Men antallet af brevforsendelser voksede så markant, at der var behov for et egentligt posthus.

Brønshøjs første postmester hed Jacob Arnold Jørgensen, og han havde tjenestebolig i den samme ejendom på Håbets Allé nr. 3.
I februar 1911 lykkedes det posthuset at få oprettet et stempeludsalg og i marts 1913 en telegrafstation.
Posthusets hastige ekspansion fortæller sin egen historie om den befolkningsudvikling, som fandt sted i Brønshøj i de første årtier af 1900 tallet.
Fra starten i 1908 var der blot ansat en postmeter og et postbud. I 1923 beskæftigede posthuset 9 postbude, og i 1932 var personalet vokset til 27 ansatte, heraf et kontorpersonale på 4.

Fredag den 9. maj 1924 fandt et opsigtsvækkende røveri sted på postkontoret. En revolverbevæbnet mand trængte ind i ekspeditionslokalet, hvor han truede de to postekspedienter til at udlevere kassebeholdningen på 450 kr. (Søren Peder Sørensen)

Kilde: Nyt fra Lokalhistorien: Temanummer om post- og personbefordring. Svend Olsen. Nr. 27, december 1996. Udgivet af Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev.

Læs også om...

Håbets Alle 36. Lasses æbletræ og Astrid Lindgren....

Med et uanmeldt besøg i oktober 1996 var det Astrid Lindgren selv, der røbede sin private tilknytning til Håbets Allé i årene fra 1926 til 1929 Af Søren P. Sørensen En lørdag i oktober 1996  [ ... ]

Læs mere...
Håbets Alle 51. Studenterhybel for Simon Spies

Trods sin korte og så godt som anonyme tid på Håbets Allé efterlod Simon Spies sig et varigt minde. Dengang var han blot omkring de 17 år, netop flyttet fra hjemmet i Helsingør. Og med kun få p [ ... ]

Læs mere...
Gadens historie - Interview med Lars Cramer

Håbet om en lys fremtid Håbets Allé skød op på en åben mark med græssende kreaturer og storke på jagt efter frøer Af Søren Peder Sørensen - Med sine 100 år hører Håbets Allé til den  [ ... ]

Læs mere...
Hvem har boet i dit hus?

Hvem boede på Håbets Allé? Kilde: Københavns Boligregister 1919/1929. Målebrevsprotokol, Stadskonduktørembedet Ottiliavej.
Håbets Allé nr. 1
Byggesag 1903
Husregister 1919:
Trikotagehandler Ell [ ... ]

Læs mere...
Andre artikler