Brønshøjs første posthus blev oprettet den 1. juni 1908 i lejede lokaler i den nyopførte ejendom i Håbets Allé nr. 3.
Før den tid havde der været et brevsamlingssted hos købmanden på hjørnet af Frederikssundsvej og Håbets Allé. Men antallet af brevforsendelser voksede så markant, at der var behov for et egentligt posthus.

Brønshøjs første postmester hed Jacob Arnold Jørgensen, og han havde tjenestebolig i den samme ejendom på Håbets Allé nr. 3.
I februar 1911 lykkedes det posthuset at få oprettet et stempeludsalg og i marts 1913 en telegrafstation.
Posthusets hastige ekspansion fortæller sin egen historie om den befolkningsudvikling, som fandt sted i Brønshøj i de første årtier af 1900 tallet.
Fra starten i 1908 var der blot ansat en postmeter og et postbud. I 1923 beskæftigede posthuset 9 postbude, og i 1932 var personalet vokset til 27 ansatte, heraf et kontorpersonale på 4.

Fredag den 9. maj 1924 fandt et opsigtsvækkende røveri sted på postkontoret. En revolverbevæbnet mand trængte ind i ekspeditionslokalet, hvor han truede de to postekspedienter til at udlevere kassebeholdningen på 450 kr. (Søren Peder Sørensen)

Kilde: Nyt fra Lokalhistorien: Temanummer om post- og personbefordring. Svend Olsen. Nr. 27, december 1996. Udgivet af Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev.

Læs også om...

Gadens historie - Interview med Lars Cramer

Håbet om en lys fremtid Håbets Allé skød op på en åben mark med græssende kreaturer og storke på jagt efter frøer Af Søren Peder Sørensen - Med sine 100 år hører Håbets Allé til den  [ ... ]

Læs mere...
Håbets Alle 56 - Tilbageblik på min barn- og ungd...

Jeg kom til verden en varm sensommeraften i 1942. Mine første erindringer, som var i slutningen af krigen, oplevede jeg på Diakonissestiftelsen på Tuborg Vej, hvor jeg, som fortsat pattebarn, fulgt [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 3. Brønshøjs første posthus

Brønshøjs første posthus blev oprettet den 1. juni 1908 i lejede lokaler i den nyopførte ejendom i Håbets Allé nr. 3.
Før den tid havde der været et brevsamlingssted hos købmanden på hjørnet [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 37, 39, 41 og 44. Sognekongen og Snork...

I gamle dage havde Håbets Allé sin egen ukronede sognekonge. Han hed Lauritz Hansen og var snedkermester og i mange år formand for Brønshøj Grundejerforening.

Læs mere...
Andre artikler