Brønshøjs ældste brændselsforretning blev grundlagt i 1916 på Håbets Allé nr. 6. Det var dengang, hvor der blev fyret med kul og koks i kakkelovnene. De fleste lejere i etageejendomme fik deres brændsel leveret af den lokale brændselsleverandør og tilsyneladende var det en god forretning at være brændselshandler.
I de første mange år hed brændselshandleren Sørensen. Det fortælles om ham, at han transporterede kul og koks på en vogn, der blev trukket af to islænderheste. I øvrigt blev han af børnene opfattet som en original, fordi han altid var omgivet af dyr. Når han spadserede på Frederikssundsvej, fulgte et par af hans egne gæs ham, og med i følget var også en sort og langhåret puddelhund.
Senere slog brændselshandler Sørensen sig sammen med Svend Corneliusen under navnet Brændselshandlerne Corneliussen & Sørensen.
I mange år drev Svend Corneliusen sammen med sin kone Ina brændselsforretningen på Håbets Allé nr. 6. I slutningen af 1950erne blev en svigersøn knyttet til firmaet. Hans navn var Kai Dige Bach, som senere blev landskendt som utraditionel brændselshandler med hjemsted i Herlev, og som en folkelig politiker, valgt til Folketinget af de konservative. (Søren Peder Sørensen)
Kilde: Lokalhistoriker Svend Olsen samt Henning Fonsmarks bog: "Brændselshandleren - historien om en dansk iværksætter".

Læs også om...

Håbets Alle 51. Studenterhybel for Simon Spies

Trods sin korte og så godt som anonyme tid på Håbets Allé efterlod Simon Spies sig et varigt minde. Dengang var han blot omkring de 17 år, netop flyttet fra hjemmet i Helsingør. Og med kun få p [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 56 – Købmandshus og fabrik

Den eneste købmandsbutik lå i mange år på Håbets Allé 56. I 1917 blev ”Købmandshuset”, som det hed,  købt af en ung enkefru Olga Olsen. Det var i slutningen af 1. Verdenskrig, og i sta [ ... ]

Læs mere...
Gadens historie - Interview med Lars Cramer

Håbet om en lys fremtid Håbets Allé skød op på en åben mark med græssende kreaturer og storke på jagt efter frøer Af Søren Peder Sørensen - Med sine 100 år hører Håbets Allé til den  [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 3. Brønshøjs første posthus

Brønshøjs første posthus blev oprettet den 1. juni 1908 i lejede lokaler i den nyopførte ejendom i Håbets Allé nr. 3.
Før den tid havde der været et brevsamlingssted hos købmanden på hjørnet [ ... ]

Læs mere...
Andre artikler