Brønshøjs ældste brændselsforretning blev grundlagt i 1916 på Håbets Allé nr. 6. Det var dengang, hvor der blev fyret med kul og koks i kakkelovnene. De fleste lejere i etageejendomme fik deres brændsel leveret af den lokale brændselsleverandør og tilsyneladende var det en god forretning at være brændselshandler.
I de første mange år hed brændselshandleren Sørensen. Det fortælles om ham, at han transporterede kul og koks på en vogn, der blev trukket af to islænderheste. I øvrigt blev han af børnene opfattet som en original, fordi han altid var omgivet af dyr. Når han spadserede på Frederikssundsvej, fulgte et par af hans egne gæs ham, og med i følget var også en sort og langhåret puddelhund.
Senere slog brændselshandler Sørensen sig sammen med Svend Corneliusen under navnet Brændselshandlerne Corneliussen & Sørensen.
I mange år drev Svend Corneliusen sammen med sin kone Ina brændselsforretningen på Håbets Allé nr. 6. I slutningen af 1950erne blev en svigersøn knyttet til firmaet. Hans navn var Kai Dige Bach, som senere blev landskendt som utraditionel brændselshandler med hjemsted i Herlev, og som en folkelig politiker, valgt til Folketinget af de konservative. (Søren Peder Sørensen)
Kilde: Lokalhistoriker Svend Olsen samt Henning Fonsmarks bog: "Brændselshandleren - historien om en dansk iværksætter".

Læs også om...

Håbets Allé 56 – Købmandshus og fabrik

Den eneste købmandsbutik lå i mange år på Håbets Allé 56. I 1917 blev ”Købmandshuset”, som det hed,  købt af en ung enkefru Olga Olsen. Det var i slutningen af 1. Verdenskrig, og i sta [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 23c,3.th. Fodboldspilleren Ole Madsen...

Indtil sin død i marts 2006 boede den berømte fodboldspiller Ole Madsen på Håbets Allé 23C,3.th. Ole Eduard Fischer Madsen – kendt som Ole Madsen – (21. december 1934 - 25. marts 2006) var e [ ... ]

Læs mere...
Hvem har boet i dit hus?

Hvem boede på Håbets Allé? Kilde: Københavns Boligregister 1919/1929. Målebrevsprotokol, Stadskonduktørembedet Ottiliavej.
Håbets Allé nr. 1
Byggesag 1903
Husregister 1919:
Trikotagehandler Ell [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 37, 39, 41 og 44. Sognekongen og Snork...

I gamle dage havde Håbets Allé sin egen ukronede sognekonge. Han hed Lauritz Hansen og var snedkermester og i mange år formand for Brønshøj Grundejerforening.

Læs mere...
Andre artikler