Brønshøjs ældste brændselsforretning blev grundlagt i 1916 på Håbets Allé nr. 6. Det var dengang, hvor der blev fyret med kul og koks i kakkelovnene. De fleste lejere i etageejendomme fik deres brændsel leveret af den lokale brændselsleverandør og tilsyneladende var det en god forretning at være brændselshandler.
I de første mange år hed brændselshandleren Sørensen. Det fortælles om ham, at han transporterede kul og koks på en vogn, der blev trukket af to islænderheste. I øvrigt blev han af børnene opfattet som en original, fordi han altid var omgivet af dyr. Når han spadserede på Frederikssundsvej, fulgte et par af hans egne gæs ham, og med i følget var også en sort og langhåret puddelhund.
Senere slog brændselshandler Sørensen sig sammen med Svend Corneliusen under navnet Brændselshandlerne Corneliussen & Sørensen.
I mange år drev Svend Corneliusen sammen med sin kone Ina brændselsforretningen på Håbets Allé nr. 6. I slutningen af 1950erne blev en svigersøn knyttet til firmaet. Hans navn var Kai Dige Bach, som senere blev landskendt som utraditionel brændselshandler med hjemsted i Herlev, og som en folkelig politiker, valgt til Folketinget af de konservative. (Søren Peder Sørensen)
Kilde: Lokalhistoriker Svend Olsen samt Henning Fonsmarks bog: "Brændselshandleren - historien om en dansk iværksætter".

Læs også om...

Gadens historie - Interview med Lars Cramer

Håbet om en lys fremtid Håbets Allé skød op på en åben mark med græssende kreaturer og storke på jagt efter frøer Af Søren Peder Sørensen - Med sine 100 år hører Håbets Allé til den  [ ... ]

Læs mere...
Håbets Allé 17. Brønshøj brugsforening

Brønshøj Brugsforening havde fra starten i 1912 til huse i Håbets Allé nr. 17. Men på grund af pladsmangel flyttede den allerede i 1914 over på den anden side, til Håbets Allé nr. 12, hvor den [ ... ]

Læs mere...
Hvem har boet i dit hus?

Hvem boede på Håbets Allé? Kilde: Københavns Boligregister 1919/1929. Målebrevsprotokol, Stadskonduktørembedet Ottiliavej.
Håbets Allé nr. 1
Byggesag 1903
Husregister 1919:
Trikotagehandler Ell [ ... ]

Læs mere...
Interview med Gunnar Hansen - Håbets Alle 1935 - 2...

Håbets Allé. Det var sådan noget jævnt almindeligt. Sådan karakteriserer Gunnar Hansen de mennesker og den allé, som han flyttede til i 1935. Han var dengang 23 år, og nygift med Elly. Efter b [ ... ]

Læs mere...
Andre artikler